среда, 12 июня 2013 г.

Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу

Центр сприяння інституційному розвитку державної служби було утворено при Головному управлінні державної служби України постановою Кабінету Міністрів України № 485 від 14.04.2004 р. для забезпечення інформаційно-аналітичної, експертної та організаційної підтримки розвитку державного управління, посилення інституційної спроможності державної служби в Україні та її адаптації до стандартів Європейського Союзу.
Місією Центру є сприяння розвитку державних інституцій шляхом удосконалення їх організаційних структур, підвищення професійної спроможності персоналу та запровадження принципів і процедур публічної політики з метою реалізації прав і свобод громадян України.
Серед основних напрямів діяльності Центру сьогодні – розроблення нового законодавства в сфері державної служби, функціональне обстеження центральних органів виконавчої влади, запровадження системи управління якістю в роботу державних органів,розвиток персоналу і спроможності кадрових служб державних органів, видання періодичних публікацій аналітичного та інформаційного характеру з метою поширення нових ідей та кращих практик у сфері державної служби і адміністративної реформи.
Цілями діяльності Центру є:

  • Підготовка пропозицій щодо формування державної політики та розроблення стратегічних ініціатив, спрямованих на підвищення результативності та ефективності діяльності державних інституцій.
  • Залучення зацікавлених сторін у ході підготовки пропозицій з питань державної політики.
  • Стимулювання організаційних змін, націлених на поліпшення якості послуг, та скорочення видатків державного управління на їх надання.
  • Інформування громадськості з питань державної служби, адміністративної реформи та розвитку інституцій у контексті європейської інтеграції.
  • Організація навчання персоналу з питань аналізу політики, стратегічного планування та управління змінами.
Послуги Центру:
  • Проведення досліджень та розроблення пропозицій з державної політики у сфері адміністративної реформи і державної служби.
  • Організація публічних кампаній з державної політики.
  • Розроблення концепції та організація випуску інформаційних фахових видань.
  • Розроблення технічного завдання та управління проектами, спрямованими на модернізацію та удосконалення діяльності апарату органів державної влади.
Функції Центру сприяння інституційному розвитку державної служби:
  • Центр бере участь у підготовці пропозицій щодо формування державної політики та нормотворчій діяльності у сфері державної служби, адміністративної реформи та розвитку інституцій у контексті європейської інтеграції.
  • Центр здійснює наукове, експертне, інформаційно-аналітичне, методичне, організаційне та інше забезпечення підготовки та виконання програм і заходів у сфері державної служби, адміністративної реформи та розвитку інституцій у контексті європейської інтеграції.
  • Центр бере участь у впровадженні сучасних інформаційних технологій у практику роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування та в підвищенні професійного рівня державних службовців, удосконаленні чинних та впровадженні нових стандартів і процедур їх роботи.
  • Центр сприяє поширенню правової, наукової та іншої інформації з питань державної служби, адміністративної реформи та розвитку інституцій у контексті європейської інтеграції та здійснює інформування громадськості щодо державної політики та заходів з її реалізації у сфері державної служби, адміністративної реформи та розвитку інституцій у контексті європейської інтеграції.
  • Центр надає консультаційну підтримку у сфері діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань державної служби, адміністративної реформи та розвитку інституцій у контексті європейської інтеграції. 
У 1995 р., з метою поширення наукової, правової, методичної та іншої інформації щодо функціонування та розвитку державної служби у контексті європейської інтеграції України, було засновано науково-практичний журнал «Вісник державної служби України».


Сьогодні мета журналу трансформується з констатації різнопланових наукових здобутків у пошуку шляхів удосконалення державного управління на цілеспрямовану практично-орієнтовану науково-методичну підтримку у визначенні стратегічних напрямів, методів і механізмів реформування державної служби, удосконалення стандартів і процедур роботи органів виконавчої влади, зміцнення довіри з боку громадськості. Журнал видається щоквартально.
Пропонуємо Вам переглянути деякі випуски журналу:
Вісник державної служби України. - 2012. - № 3
Вісник державної служби України. - 2012. - № 2

Комментариев нет:

Отправить комментарий